GES Bakım ve Onarım Rehberi: Verimliliği Artırmanın Püf Noktaları
GES Bakım ve Onarım Rehberi: Verimliliği Artırmanın Püf Noktaları
Güneş Enerjisi Santrallerinde Çatı ve Arazi Konstrüksiyon Sistemlerinin Önemini Ne Kadar Biliyoruz? Gelin Birlikte Keşfedelim!
Dijital Dönüşüm ve Entegre Solar: Enerji Sektöründe Yeni Bir Dönem
Elektrikli Araç Şarj İstasyonları: Sürdürülebilir Ulaşımın Geleceği
Entegre Solar, Magnelis Tercih Ediyor! Ya Siz? GES’te Magnelis mi, Galvaniz mi Tercih Ediyorsunuz?
Sanayi KOBİ’lerini çok yakından ilgilendiren KOGEB Yeşil Sanayi Destek programı hakkında tüm detayları bu yazımızda ele aldık.
Bu yazımızda güneş enerji santralleri sözleşme sonrası izin süreçlerini inceledik. Konut ve sanayi çatı GES ve arazi GES izinlerinin tüm adımları ve detayları ile bu süreçte EPC firmasının yapabilecekleri nelerdir sorularına yanıt verdik.
Güneş Enerji Santrali bakım ve onarımı, arıza tespiti, temizlik ve takip süreçlerine detaylı olarak baktık.
Bu yazımızda güneş enerji santrali ile ekoloji arasındaki ilişkiyi ele aldık. YenilenebilirEnerji ve sürdürülebilirlik kavramları ile güneş enerjisinin ekolojiye faydalarını inceledik.
Güneş enerji santralleri (GES), popülerliğini artırırken eksik veya hatalı bilgiler nedeniyle bazı doğru bilinen yanlışlar da ortaya çıkıyor. Bu haftaki yazımızda güneş enerjisinde doğru bilinen yanlışları derledik.
Bu yazımızda Güneş Enerji Santrali kurulumunu gerçekleştirecek EPC firmasına sormanız gerekecek soruları detaylarıyla ele aldık.
Güneş enerji santrali garanti sürelerini ürün ve uygulama bazında ele alarak detaylı şekilde anlattık.
Güneş Enerjisinin Türkiye’deki Payı Ne Kadar Yükseltilebilir? Bu sorunun yanıtını Türkiye ve dünya verileriyle verdik.
Bu yazımızda çatınızdan ne kadar enerji üretebileceğinizi kısa sürede süren GES Simülatörü'ne yakından baktık.
Enerji ihtiyacının tamamı güneşten karşılanabilir mi? Gerekli elektrik enerjisini tamamen güneş enerji santralleri ile sağlayabilir miyiz? Sürdürülebilir enerji ile geleceğimizi korumak ve kurtarmak için bu nasıl mümkün olabilir?
Güneş tarlası nedir ve nasıl kurulur? Güneşle entegre blogumuzda güneş tarlası kavramına yakından bakalım.
Akaryakıt istasyonlarında güneş enerjisi sistemleri nasıl kurulur, hangi faydalar sağlar, yakından bakalım.
Otellerde GES (Güneş Enerji Santrali) kullanımının tesise verimlilik ve imaj yönünden sağladığı faydalara yakından bakalım.
Güneş enerjisi ile kullanarak enerji üretmek ormanları nasıl korur? Gelin yakından bakalım.
Otoparklarda GES uygulaması nasıl yapılır? Bu konuda tüm detaylar, yazımızda.
Bu yazıda tarımsal sulama ile güneş enerjisi sistemleri arasındaki ilişkiyi inceledik.
Endüstriyel tesislerde Güneş Enerjisi Sistemi nasıl kurulur? Detayları yazımızdı anlattık.
Binanıza Güneş Enerjisi Sistemi nasıl kurulur? Tüm adımları, bu yazımızda bulabilirsiniz
Güneş Enerjisi Sistemleri ile üretilen elektriğin fazlası satılabilir mi? Bu sorunun cevabına yakından bakalım.
Yenilenebilir enerji türleri arasında Güneş Enerjisi Sistemleri'nin yeri neresi? Güneş enerjisi çevre dostu mudur? Güneş enerjisinden üretim ve doğa ilişkisini detayları ile ele aldık.
Yenilenebilir Enerji Nedir? Bu sorunun cevabını uluslararası tanımlar ve kavramlar üzerinden verdik. Yenilenebilir enerji türleri nelerdir? Güneş Enerjisi Sistemleri ile Yenilenebilir enerji arasındaki ilişkiye de baktık. Keyifli okumalar.
11.08.2022 Tarihli Lisanssız Elektrik Üretim Yönetmeliği Mevzuat Değişikliğine İlişkin Duyuru Mevcut üretim tesislerinin farklı tüketim tesisleri ile ilişkilendirilmesi: Tüketim tesisiyle aynı ölçüm noktasında yer alan üretim tesisleriyle, mevcuttaki tüketim tesisi değişmemek kaydıyla ilgili kişilerce herhangi bir kurulu güç ve dağıtım bölgesi sınırı olmaksızın, kendilerine ait aynı tarife grubundaki tüketim tesisleri ilişkilendirilebilecektir.
MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin amacı elektrik piyasasında, tüketicilerin elektrik ihtiyaçlarını (Mülga ibare:RG-11/8/2022-31920) kendi üretim tesisinden karşılaması, arz güvenliğinin sağlanmasında küçük ölçekli üretim tesislerinin ülke ekonomisine kazandırılması ve küçük ölçekli üretim kaynaklarının etkin kullanımının sağlanması (Mülga ibare:RG-11/8/2022-31920) amacıyla lisans alma ve şirket kurma yükümlülüğü olmaksızın, elektrik enerjisi üretebilecek, gerçek veya tüzel kişilere uygulanacak usul ve esasların belirlenmesidir.
10.09.2022 tarihinde, 31949 sayı ile Resmî Gazete’ de yayımlanan 412 Sıra Nolu Milli Emlak Genel Tebliği ile lisanssız elektrik üretim mevzuatındaki son güncellemeleri de içerecek şekilde güncelleme yapıldı. 7 Şubat 2014 tarihinde, 28906 sayı ile Resmî Gazete’de yayımlanan 362 Sıra Nolu Milli Emlak Genel Tebliği yönetmelik ise yürürlükten kaldırıldı.