Endüstriyel Tesislerde Güneş Enerjisi Sistemleri Nasıl Kurulur?

Endüstriyel Tesislerde Güneş Enerjisi Sistemleri Nasıl Kurulur?

Güneş enerjisi sistemleri denilince akla ilk olarak çatı üzerine yerleştirilmiş güneş paneli görüntüleri gelir. Bu görüntü nedeniyle güneş panellerinin sadece çatı üzerine uygulandığı şeklinde bir düşünce de yaygın olabiliyor. Oysa güneş enerjisi sistemleri, sadece çatılara değil arazi alanlarına da kurulabiliyor. Hem arazi hem de çatılara yapılan uygulamalarda en çok öne çıkan yapı türü de endüstriyel tesisler. Yüksek enerji ihtiyacının olduğu endüstriyel tesislerde güneş enerjisi sistemlerinin kurulumu, enerji verimliliğini artırırken işletme maliyetlerini düşürme potansiyeline sahip. Peki, endüstriyel bir tesiste güneş enerjisi sistemi nasıl kurulur? Şimdi bu adımlara yakından bakalım.

Endüstriyel Tesislerde Enerji İhtiyacının Belirlenmesi

Endüstriyel tesislerde güneş enerjisi sistemi kurulumu öncesinde endüstriyel tesisin enerji ihtiyaçları dikkatlice analiz edilmelidir. Elektrik tüketimi, enerji talebi ve işletme süreçlerine göre güneş enerjisi sisteminin kapasitesi belirlenmelidir. Bu, sistemin optimum verimlilikle çalışmasını sağlayacak doğru boyutta bir sistemin belirlenmesini sağlar. Çatınızın enerji ihtiyacını, gerçek harita üzerinden 1 dakika içinde GES Simülatörü ile buradan öğrenebilirsiniz.

GES Alanın Değerlendirilmesi

Güneş enerjisi sistemlerinin kurulması için uygun bir alan seçilmelidir. Tesisin çatıları, boş araziler veya özel montaj yapıları kullanılabilir. Bu anlamda girişte de belirttiğimiz gibi bir endüstriyel tesise kurulacak güneş enerjisi sistemi, çatıya olduğu gibi tesise ait uygun araziye ya da her ikisine de aynı anda kurulabilir. Güneş panellerinin yerleştirileceği alanda gölgelenme olasılığının minimum olduğundan emin olunmalı, verimliliğin tespitinin yapılması, bu anlamda büyük öneme sahiptir.

Teknik ve Yasal İncelemeler

Güneş enerjisi sistemi kurulumuyla ilgili teknik ve yasal gereklilikleri de anlamak önemli. İlgili yerel düzenlemeleri ve izinleri kontrol etmek, endüstriyel tesislerin yenilenebilir enerjiye geçişi için verilen teşvikler ve düzenlemelerden faydalanmak, tam bu aşamada önem kazanıyor. Bu konuda sitemizde yer alan blog bölümündeki Mevzuat kısmındaki güncel yayınları inceleyebilirsiniz.

Tasarım ve Montaj Safhası

Güneş enerjisi sistemi için profesyonel bir mühendislik firmasıyla çalışmak önemlidir. Uzmanlar, tesisin ihtiyaçlarına uygun bir tasarım yapacak ve montaj sürecini yönetecektir. Panel montajı, invertör kurulumu, kablo bağlantıları ve güvenlik önlemleri bu aşamada gerçekleştirilir. Ayrıca, sistem kurulumunda kullanılacak ekipmanların kalite standartlarına uygun olması, sistemin çalışma sürecinin takibi, verim ve bakım konularında hayati önem taşır. Entegre Solar ile endüstriyel tesisinize kuracağınız güneş enerjisi sisteminin keşiften teslimine kadar kalite standartlarına uygun tek noktadan hizmet alırsınız.

Bağlantı ve Test

Güneş enerjisi sistemi kurulum sonrası elektrik şebekesine bağlanmalıdır. Bu aşamada, güvenlik önlemleriyle birlikte bağlantılar yapılacaktır. Bağlantılar sonrası tüm sistemin testleri tamamlanacak ve ardından mevcut elektrik aboneliğiniz üzerinden yapılacak başvuru ile sisteminizin elektrik üretimi süreci başlayacaktır.

Endüstriyel Tesisiniz Güneşle Entegre Olsun

Elektrik faturası öder gibi veya daha düşük bir ödeme planı ile sistemin taksitlerini ödeyerek anında tasarruf etmeye başlamak, endüstriyel tesisinizin enerji ihtiyacını, temiz, yenilenebilir ve sürdürülebilir şekilde en üst kalitede karşılamak için şimdi bizimle temasa geçin, siz de #GüneşleEntegre olun.

Paylaş